Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yksityinen perhepäivähoitaja on yksityisyrittäjä. Yksityisyrittäjä huolehtii itse omat veronsa ja sosiaaliturvamaksunsa. Hoitaja määrittää itse hoitokorvauksen (vanhempien maksuosuus = hoitokorvaus - kelan ja kunnan tuet) Vanhemmat ja hoitaja tekevät hoitosopimuksen ilman välikäsiä.

Varahoidon järjestävät joko vanhemmat itse tai hoitaja.

Yksityisen hoidon tuki anotaan lapsen kotikunnan kelasta täyttämällä vanhempien yksityisen hoidon tuen hakemus ja hoitajan selvitys päivähoidontuottajasta. Molemmat kaavakkeet saa kelasta. Jälkimmäisen hakemuksen toimittaa kelaan joko hoitaja tai huoltaja.

Yksityisen hoidon tuen kuntalisä on kuntakohtainen. Kuntalisän maksaa hoitolapsen kunnasta riippuen joko kela tai kunta.

Kaikki tuet maksetaan suoraan hoitajan tilille.

Alle kolmevuotiaalle lapselle on vaihtoehtoisesti mahdollisuus käyttää kodinhoidontukea yksityisen hoidon tuen tilalla. Vanhempien kannattaa verrata kumpi vaihtoehto tulee edullisemmaksi.

Hoitolasten vanhempien tulee huolehtia lasten tapaturmavakuutuksista. Lapsen tapaturmaa perhepäivähoitajan vastuuvakuutus tai hoitajan/perheen kotivakuutus ei korvaa.

Yksityinen perhepäivähoitaja voi halutessaan tehdä kunnan kanssa ostopalvelusopimuksen, jos kunnassa toteutetaan ostopalvelua. Joka kunnassa on omat käytäntönsä.

Esim. Järvenpäässä ostopalveluna toteutetussa perhepäivähoidossa vanhemmat maksavat kunnalle hoitomaksun (= kunnan päivähoitomaksu). Kunta maksa hoitokorvauksen perhepäivähoitajalle kunnan määrämien taksojen mukaan. Hoitopaikat jaetaan kunnan haussa. Varahoidon kunta järjestää.                        

©2019 Perhepäivihoito - suntuubi.com